DÜNYA
Yayınlanma : 21 Eylül 2025 02:57

Guterres, Sinirlioğlu'nu BM'de ağırladı

Guterres, Sinirlioğlu'nu BM'de ağırladı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, New York'ta AGİT Genel Sekreteri Feridun Sinirlioğlu ile bir araya geldi. Görüşmede BM-AGİT iş birliği, küresel güvenlik ve bölgesel krizler ele alındı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Feridun Sinirlioğlu'nu New York'taki BM Genel Merkezi'nde karşıladı.

teknik yapı

BM VE AGİT GÖRÜŞMESİ

AGİT Genel Sekreteri Feridun Sinirlioğlu, ABD'nin New York kentine temaslarda bulunmak üzere geldi. BM binasına geçen Sinirlioğlu, Guterres ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme öncesinde Guterres, Sinirlioğlu'nu "Evine hoşgeldin" diyerek karşıladı.

KÜRESEL GÜVENLİK VE BÖLGESEL KRİZLER

BM 80. Genel Kurulu marjında gerçekleşen görüşmede, BM ile AGİT arasındaki iş birliği, küresel güvenlik meseleleri ve bölgesel krizler ele alındı. Görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi. Guterres, 80. Genel Kurul kapsamında birçok lider ve yetkiliyle görüşürken, Sinirlioğlu da New York'taki temaslarına devam edecek.