• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
EKONOMİ
Yayınlanma : 28 Mayıs 2026 13:44

Gümüşteki düşüş, yatırımcıları hayal kırıklığına uğratıyor

Gümüşteki düşüş, yatırımcıları hayal kırıklığına uğratıyor
Geçen yıl büyük bir yükseliş yaşayan gümüş, bu yıl talep erozyonu ile karşı karşıya. Analistler, mevcut fiyatların sürdüğü sürece talep düşüşünün devam edeceğini vurguluyor.

Geçen yıl büyük bir yükseliş gösteren gümüş, bu yıl yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Analistler, gümüş için 'talep yıkımı' uyarısı yaparak, mevcut fiyat seviyelerinin sürdüğü sürece talep erozyonunun devam edeceğini belirtiyor.

sempati mobilya

GÜMÜŞE OLAN TALEP DÜŞÜYOR

UBS'nin raporuna göre, geçen yıl gümüş fiyatlarının yüzde 140'tan fazla yükselmesi, birçok sektörde alıcıların alım yapmaktan vazgeçmesine sebep oldu. Gümüş, geniş endüstriyel kullanım alanı nedeniyle, ekonomik döngülere daha hassas bir metal olarak değerlendiriliyor.

YATIRIM GÖRÜNÜMÜ KÖTÜLEŞİYOR

Analistler, gümüşün mevcut yatırım görünümünün yüksek volatiliteye karşı yeterli getiri sunmadığını ve bu nedenle hâlâ cazip bir pozisyon olarak görülmediğini belirtiyor. Fiyatların 28 Ocak'ta ons başına 120 doları aşmasının ardından gelen sert satışlar, fiyatları tek bir günde yaklaşık yüzde 30 düşürdü. Şu anki fiyat seviyeleri, 2026 dip seviyesinin oldukça altında bulunuyor.