Gümüşhane'de kar esareti: Yaban hayatı için büyük seferberlik!

Gümüşhane'de yoğun kar yağışı sonrası yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı. Vali, yaban keçilerinin korunmasının önemini vurgulayarak vatandaşları duyarlılığa çağırdı.Gümüşhane'de kar esareti: Yaban hayatı için büyük seferberlik!
Gümüşhane'de etkili olan yoğun kar yağışı, yaban hayvanlarını zorlu bir yaşam mücadelesine sürükledi. Doğal besin kaynaklarının azalmasıyla birlikte harekete geçen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP), vahşi yaşamı desteklemek amacıyla geniş çaplı bir yemleme operasyonu başlattı.

DOĞAYA YEM BIRAKILDI
DKMP tarafından organize edilen etkinlikte, karla kaplı arazide ot ve buğday çuvalları, başta yaban keçileri olmak üzere yaban hayvanlarının kolayca ulaşabileceği ve güvenle beslenebileceği noktalara bırakıldı. Vali Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bilal Sarıdoğan ve DKMP Müdürü İlbeyi Aydın'ın da katılımıyla gerçekleşen operasyonda, yaklaşık 150 kilogram yonca ve 200 kilogram buğday doğaya salındı.

YABAN KEÇİLERİ KORUMA ALTINDA
Vali Aydın Baruş, Gümüşhane'nin zengin biyoçeşitliliğine dikkat çekerek, il genelinde 3 bini aşkın yaban keçisi bulunduğunu belirtti. Bu güzide hayvanların korunmasının Gümüşhaneliler için bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Vali, "Bunları korumak bütün Gümüşhaneliler olarak bizim sorumluluğumuz. Gümüşhane insanı da burada mevcut bulunan yaban hayatına sahip çıkıyor." dedi. Vatandaşları, yaban hayvanlarına zarar veren yasa dışı faaliyetleri Jandarma ve Doğa Koruma ekiplerine bildirme konusunda uyardı. Yoğun koruma ve kontrol faaliyetleri sayesinde, Merkez ilçe sınırlarında 2011'de 7 olan yaban keçisi sayısı 2025'te binin üzerine çıkarken, il genelinde bu sayı 3 bini aştı.
- 07:21Muş'ta dolu fırtınası faciaya döndü: Minibüs yan yattı, 2 kişi yaralandı
- 07:11Azdavay'da sağanak sonrası yürüyüş köprüsü sele kapıldı
- 07:01Nazan Öncel'den Sezen Aksu'ya zehir zemberek gönderme: 'Kanlıca'yı da gördük!
- 06:51Nisan ayında kartlı ödemelerde rekor: 2,5 trilyon lira aşıldı
- 06:41Sultan'ın 10 saatlik Londra turu ve taksi şoförünün gözünden o anlar




