Tunceli'de 5 Ocak 2020'den beri kayıp olan Gülistan Doku soruşturmasında cinayet şüphesiyle 7 ilde düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında dönemin Tunceli Valisi'nin oğlu ve Doku'nun sevgilisi de bulunuyor.
SORUŞTURMA CİNAYET BOYUTUNA TAŞINDI
Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, adliye önünde yaptığı açıklamada, soruşturmanın başlangıçta 'hürriyeti tahdit' suçlamasıyla yürütüldüğünü ancak bir yıldır 'insan öldürme' şeklinde ele alındığını belirtti. Çimen, gözaltı kararlarının da tutuklamaya yönelik olduğunu düşündüklerini ifade etti.
DOSYADA GİZLİLİK SÜRÜYOR
Avukat Çimen, dosyadaki gizlilik nedeniyle daha fazla ayrıntı veremeyeceğini ancak faillerin sorgusu tamamlandıktan sonra daha detaylı bir değerlendirme yapacaklarını söyledi. Bu son gelişmeler, Gülistan Doku'nun akıbetine dair soru işaretlerini artırırken, davanın seyrini de değiştirebilecek nitelikte.








