Görevde kaza geçiren korucu: 'Gaziliğimi istiyorum, kapılar yüzüme kapandı

Davut Kısak, görevde geçirdiği kaza sonucu gözünü kaybetti ve gazilik hakkını alamadığını ifade etti. Yaşadığı mağduriyeti dile getiren Kısak, kapıların yüzüne kapandığını söyledi.Görevde kaza geçiren korucu: 'Gaziliğimi istiyorum, kapılar yüzüme kapandı
Geçici köy korucusu Davut Kısak, görevine giderken geçirdiği kaza sonucu sağ gözünü kaybetti. 34 yaşındaki Kısak, kazadan sonra gazilik hakkını alamadığını ve yalnız bırakıldığını belirtti.

OLAYIN DETAYLARI
Kısak, 6 Mart 2020 tarihinde motosikletle görev yerine giderken çantası ve silahını bağladığı çengelli lastiğin kopması sonucu ağır yaralandı. Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Kısak, Kars’tan Erzurum’a sevk edildi. Pandemi nedeniyle ameliyatları ertelendi ve geçirdiği operasyonlar sonucunda sağ gözünün yalnızca yüzde 20’sini kurtarabildi.

MAĞDURİYETİ VE HUKUKİ SÜREÇ
Tedavi sürecinin ardından görevine dönmek isteyen Kısak, gözündeki kayıp oranı nedeniyle görevden alındı. Görevden çıkarılırken son maaşının da geri alındığını ifade eden Kısak, maddi ve manevi açıdan zor bir süreçten geçtiğini belirtti. Yaşadıklarını dile getiren Kısak, “Ben evimden görev için çıktım. Ama kaza sonrası sahipsiz kaldım. Kapılar yüzüme kapandı” dedi. Hakkını aramak için yargıya başvuran Kısak, açılan davalardan birinin sürdüğünü ve birinde ise 70 bin lira tazminata hükmedildiğini, ancak bunu kabul etmediklerini dile getirdi. Kısak, “Ben para değil, emekliliğimi ve gaziliğimi istiyorum” diye konuştu.
- 13:55Okyanusun derinliklerinde saklı dev şelale keşfedildi
- 13:48Toz bulutları geri döndü: Akciğerlerden beyne yayılan felç tehlikesi için kırmızı alarm!
- 13:41Antep fıstığı fiyatları artışta: Yeni zam kapıda mı?
- 13:34Göğüs ağrısı krizi yolda ambulansla aşıldı: Hayati tehlike atlatıldı
- 13:27Fransa, yeni binalarda doğalgaz kombisi kullanımını yasakladı





