DÜNYA
Yayınlanma : 24 Eylül 2025 06:38

Google, Gazze'ye yardım götüren filoyu ‘terörist’ olarak gösteriyor: Fransız bilimci Guenole, İsrail'i suçladı

Google, Gazze'ye yardım götüren filoyu ‘terörist’ olarak gösteriyor: Fransız bilimci Guenole, İsrail'i suçladı
Fransız siyaset bilimci Thomas Guenole, Google'ın Gazze'ye insani yardım götüren Küresel Sumud Filosu'nu ‘terörist’ olarak gösterdiğini ve bunun için İsrail hükümetinin Google'a ödeme yaptığını iddia etti. Guenole, Google'ı insani yardım çalışanlarının h

Gazze'ye insani yardım ulaştırmayı hedefleyen Küresel Sumud Filosu'na katılan Fransız siyaset bilimci Thomas Guenole, Google'ı ağır suçlamalarda bulundu.

teknik yapı

GOOGLE'IN ROLÜ

Guenole, Google'ın filodaki insani yardım çalışanlarının hayatını tehlikeye attığını iddia etti. Yapılan arama sonuçlarında, filoyu ‘terörist’ olarak nitelendiren sahte belgelerin ilk sıralarda yer aldığını ve bu durumun sponsorlu olduğunu belirtti. Guenole, İsrail hükümetinin Google'a bu içerikler için ödeme yaptığını öne sürdü.

İSRAİL'İN GAZZE ABŁUKASI

Guenole, Küresel Sumud Filosu'nun sivil, uluslararası ve barışçıl bir insani yardım filosu olduğunu vurguladı. Brezilya, Güney Afrika, İspanya ve İrlanda gibi birçok ülkenin de filoya destek verdiğini hatırlattı. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda 7 Filistinlinin hayatını kaybettiğini de ekledi. Guenole, Google'ı suç ortaklığıyla suçlayarak, kamuoyunu Google'a şikayette bulunmaya çağırdı. İsrail'in “Yardımı Devret” teklifi ise Gazze ablukasının bir parçası olarak eleştiriliyor.