• ceylan hafriyat
SİYASET
Yayınlanma : 10 Ekim 2026 19:37

Giresun belediye başkanvekili YENİ Parti’den ayrıldı

Giresun belediye başkanvekili YENİ Parti’den ayrıldı
Giresun Belediye Başkanvekili Alptuğ Kaan Kara, YENİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Kara, belediye başkanvekilliği görevine bağımsız olarak devam edecek. Bu istifa ile bağımsız meclis üyesi sayısı 6'ya yükseldi.

Giresun Belediye Başkanvekili Alptuğ Kaan Kara, YENİ Parti'den istifa ederek bağımsız meclis üyeleri safına katıldı. Kara'nın belediye başkanvekilliği görevini ise sürdürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Partisinden ayrılma kararı

Giresun Belediye Meclisi'nin dün yapılan toplantısında, YENİ Parti çatısı altında meclis üyeliği ve belediye başkanvekilliği görevlerini yürüten Alptuğ Kaan Kara'nın partisinden ayrıldığı öğrenildi. İstifasını takiben meclis oturumuna katılan Kara'nın, bağımsız olarak konumlanan meclis üyeleri arasında yer aldığı gözlemlendi. Parti üyeliğini sona erdiren Kara'nın, mevcut belediye başkanvekilliği görevine devam edeceği ifade edildi.

Bağımsız üye sayısı arttı

Alptuğ Kaan Kara'nın istifası, Giresun Belediye Meclisi'ndeki siyasi tabloyu da değiştirdi. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılarak bağımsızlıklarını ilan eden 5 üyeye Kara'nın da eklenmesiyle birlikte, meclisteki bağımsız üye sayısı 6'ya yükselmiş oldu. Bu durum, YENİ Parti'nin meclisteki sandalye sayısını ise 15'e düşürdü.

Meclis dengelerinde değişim

Bağımsız meclis üyelerinin sayısındaki bu artışın, Giresun Belediye Meclisi'nde önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek oylamalarda ve yürütülecek komisyon çalışmalarında belirleyici bir etki yaratabileceği öngörülüyor.