GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Kasım 2025 19:07
Düzenleme : 18 Kasım 2025 20:37

Gerçek dostluk anları: Pakistan büyükelçisi'nden Türkiye'ye duygu dolu teşekkürler

Gerçek dostluk anları: Pakistan büyükelçisi'nden Türkiye'ye duygu dolu teşekkürler
Pakistan Büyükelçisi Junaid, Çorum ziyaretinde Türkiye'nin zor zamanlardaki dostluğunu övüp sel felaketindeki yardımları hatırlattı ve kardeş şehir ilişkilerini ele aldı.
Gerçek dostluk anları: Pakistan büyükelçisi'nden Türkiye'ye duygu dolu teşekkürler

Pakistan Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret etti. Ziyarette Türkiye ve Pakistan arasındaki tarihi bağlara vurgu yapan Yousaf Junaid, 'Gerçek dost zor zamanda da iyi zamanda da belli oluyor. Pakistan’da yaşanan sel felaketinde ilk gelen Türkiye oldu' dedi. Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası İşletme, Mühendislik ve Sosyal Bilimler Konferansı için kente gelen Pakistan Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile birlikte Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı makamında ziyaret etti.

sempati mobilya

PAKISTAN HALKININ TÜRK HALKIYLA BAĞLARI

Ziyarette konuşan Başkan Aşgın, 'Tarihe baktığımız zaman biz kardeşliğimizi her zaman göstermişiz ancak zor günlerde çok daha yakından göstermişiz. Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere 15 Temmuz’da, doğal afetlerde Pakistan’ın çok yakından hem fiili yardımlarını hem de dualarının bizimle olduğunu hissettik. Pakistan halkını Türk halkı fazlasıyla seviyor' dedi.

DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞÜLMESİ

Çorum’a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Pakistan Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid de, 'Ülkeler arasında arkadaş olduğunu ifade edenler çok olabilir ancak dost olmak çok ayrıdır. Gerçek dost zor zamanda da iyi zamanda da belli oluyor. Pakistan’da yaşanan sel felaketinde ilk gelen Türkiye oldu. Deprem zamanında bizim de bir çok yerde eksiklerimiz varken Başbakanımız “tüm her şeyi durdurun sadece çadır üretimi yaparak Türkiye’ye götürün” talimatı verdi. Bizim aramızda tam bir gönüldaşlık var' diye konuştu. Ziyarette ayrıca Pakistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarının yerel yönetimler düzeyinde güçlendirilmesi amacıyla kardeş şehir ilişkileri kurulması konusu da görüşüldü.