Genç hekimden muhteşem zafer: TUS'ta Türkiye üçüncülüğüyle gururlandıran başarı!

Dr. Alican Bayar, 2025 TUS'ta Türkiye 3'üncüsü olarak MSKÜ'yü gururlandırdı ve İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Deri ve Zührevi Hastalıkları branşını seçti.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi 2025 mezunu dönem birincisi Dr. Alican Bayar, 2025 Sonbahar Dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) üstün başarı göstererek Türkiye 3’üncülüğünü kazandı. Türkiye genelinde binlerce hekimin katıldığı zorlu sınavda bu derece, hem MSKÜ Tıp Fakültesi hem de genç hekim için önemli bir gurur kaynağı oldu. MSKÜ Tıp Fakültesi, son yıllarda TUS başarı sıralamalarında yükselişini sürdürürken, fakültenin mezunlarının elde ettiği derecelerle dikkat çekmeye devam ettiği belirtiliyor.

BAŞARI DETAYLARI
Tıpta Uzmanlık Sınavı, Temel Tıp Bilimleri ve Klinik Tıp Bilimleri olmak üzere iki oturumdan oluşuyor ve hekimlerin uzmanlık branşlarına yerleşebilmesi için belirleyici rol oynuyor. Dr. Alican Bayar, her iki oturumda da yüksek performans göstererek Türkiye sıralamasında ilk üçe girmeyi başardı. Duygu ve düşüncelerini paylaşan Dr. Alican Bayar, '2025 2.Dönem Tıpta Uzmanlık Sınavında Türkiye’de 3. olarak üniversitemizi gururlandırdım ve İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları branşını seçtim' dedi.
TEŞEKKÜR VE GELECEK PLANLARI
Dr. Alican Bayar, açıklamasında ayrıca, 'Üniversitemde aldığım eğitim ve içinde bulunduğum akademik ortam, sınava hazırlıkta güçlü bir temel oluşturdu. Uzmanlık eğitimi dönemimde kendimi bilimsel ve klinik anlamda geliştirmeye odaklanacağım. Hedefim, mesleğimi en iyi şekilde icra edebilmek ve edindiğim bilgileri daha ileriye taşımak. Bu dereceyi, yolun başında biri olarak sorumluluklarımı hatırlatan bir sonuç olarak görüyorum. Üniversitemize bana sunduğu tüm teorik ve pratik imkanlardan dolayı, ayrıca bana rehberlik eden hocalarıma ve destek veren aileme teşekkür ederim' ifadelerini kullandı. MSKÜ Tıp Fakültesi tarafından yapılan açıklamada ise, 'Mezunumuzu kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Emeği geçen tüm öğretim üyelerimize teşekkür ediyoruz' denildi.
- 23:52Gençlerin hedefi 19 Mayıs ruhuyla dart tahtasında buluştu
- 23:44Bilecik 2. Amatör Lig’de 1299 Bilecikspor liderlik koltuğuna oturdu
- 23:36Bayat'ta gıda denetimleri sıkılaştı: Hijyen ve mevzuata uyum mercek altında
- 23:27EFES-2026 tatbikatında gece safhası heyecan dolu anlara sahne oldu
- 23:19Çankırı'nın gizli lezzeti: Taş fırında pişen cevizli yazma çöreği turistleri büyülüyor




