Gelibolu'da İnsanlara Alışan Tilki Bölgenin Sevimli Maskotu Oldu

Çanakkale Gelibolu Yarımadası'nda insanlara alışan bir tilki, ziyaretçilerle kurduğu bağ sayesinde bölgenin sevimli maskotu oldu. Ziyaretçiler de bu durumu ilgiyle karşılıyor.
Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda ziyaretçilerle kurduğu samimi ilişkiyle dikkat çeken bir tilki, bölgenin maskotu haline geldi.

ZİYARETÇİLERİN GÖZDESİ HALİNE GELDİ
Gelibolu ilçesinde 57’nci Alay, Conkbayırı ve Kemalyeri gibi tarihi alanlar çevresinde dolaşan tilki, zamanla insanlara alışarak ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Yarımadanın kuzey kesimindeki güzergahlarda, özellikle sabah ve akşam saatlerinde sıkça görülen bu sevimli hayvan, ziyaretçilerle kurduğu iletişim sayesinde adeta bölgenin simgesi haline geldi.
DOĞAL YAŞAM VE TURİZM BULUŞMASI
Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret edenlerden Ekrem Nizamoğlu, Conkbayırı bölgesinde karşılaştığı tilkiye eliyle yiyecek vererek o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Bu tür etkileşimler, hem tarihi alanların doğal yaşamla iç içe geçtiğini gösteriyor hem de ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.
- 05:11Euro Bölgesi'nde ticaret dengesi şaşırttı: Mart ayında 7,8 milyar euro fazlalık
- 05:01Ekin Koç ve Ayça Ayşin Turan, 'Muhtemel Aşk' dizisinde buluşuyor
- 04:51Binlerce yıllık hazineden 'gök taşı' çıktı: İspanya'da arkeoloji dünyasını sarsan keşif!
- 04:41ABD, Hindistan'a 428 milyon dolarlık silah satışını onayladı
- 04:31Trinity testinin 'imkansız' mirası: Nükleer felaketten doğan eşsiz kristal keşfedildi




