Gediz Nehri'nde taşkın, köprüler tehlike sinyali veriyor

Manisa'da Gediz Nehri'nin taşması, köprülerde tehlike yaratmaya başladı. Aşırı yağışlar sonrası köprünün durumu endişe veriyor.Gediz Nehri'nde taşkın, köprüler tehlike sinyali veriyor
Manisa'da son yılların en yoğun yağışlarının ardından Gediz Nehri yatağından taştı ve bu durum Manisa Ovası ile çevresindeki bağ evlerini su altında bıraktı.

KÖPRÜLERDE TEHLİKE BELİRGİNLEŞİYOR
Gediz Nehri'nin taşmasıyla birlikte Nif Çayı Köprüsü de tehlike sinyali vermeye başladı. Aşırı yağışlardan etkilenen köprüde, su seviyesinin yükselmesi nedeniyle köprü ayaklarına takılan ağaçlar ve yabancı cisimler, köprü ile çayın seviyesinin aynı hizada olmasına neden oldu. Aşağı Çobanisa Mahallesi'ni Hamzabeyli ve Hacıhaliller mahallelerine bağlayan köprü, yıllardır tek araç geçebilecek kadar dar bir yapıya sahip.

KÖPRÜNÜN DURUMU ENDİŞE VERİYOR
Aşağı Çobanisa Mahallesi Muhtarı Tamer Apak, köprünün kritik bir geçiş noktası olduğunu vurgulayarak, köprüde çökme meydana geldiğini belirtti. Apak, "Bu köprümüz tek araçlık. Sular yükseldiğinde risk daha da artıyor. Bölgemiz aşırı yağış aldı. Köprünün hem onarılması hem de genişletilmesi şart," dedi. Ayrıca, köprünün yıkılması durumunda alternatif yolların uzun ve zahmetli olacağını ifade etti. Yetkililerin, köprüyle ilgili kalıcı bir çözüm bulmak için çalışma başlatması bekleniyor.
- 14:00Denizli'de 2 bin kişilik pilav hayrı: Şehitler ve gaziler unutulmadı
- 13:50Beşiktaş - Alanyaspor maçının hakemi Cihan Aydın olarak belirlendi
- 13:41Arap Denizi'nde Piramitlerden Eski Bir Şehir Keşfedildi: Tarih Yeniden Yazılıyor Mu?
- 13:31Küresel belirsizlikler TCMB'nin faiz kararını bekliyor
- 13:21Çocuklar yönetime el attı: Vali koltuğundaki Zeynep'ten Emniyet Müdürü'ne şok talimat!




