Gazze'deki doktorun şok eden itirafları: 'Ateşkese rağmen 450 şehit, umudumuz Türkiye

Gazze'deki bir doktor, ateşkese rağmen 450 Filistinlinin şehit edildiğini, bölgenin yarısının işgal altında olduğunu açıkladı. İnsani krizin derinleştiği Gazze'de umut Türkiye'ye bağlandı.
HEKİMSEN Genel Başkanı Uzm. Dr. Adil Kurban, Gazze'deki insani krizi değerlendirmek için Gazzeli bir meslektaşıyla çevrim içi görüştü. Güvenlik nedeniyle kimliğini gizleyen Filistinli doktor, ateşkes anlaşmasına rağmen saldırıların devam ettiğini ve Gazze'nin yarısının fiili işgal altında olduğunu açıkladı.

ATEŞKESE RAĞMEN DEVAM EDEN KAYIPLAR
Filistinli doktor, ateşkes imzalandığından bu yana yaklaşık 450 Filistinlinin şehit edildiğini, 650'den fazla kişinin yaralandığını belirtti. Yaralıların yüzde 65'inden fazlasının kadın ve çocuk olduğunu, kalanların da sivil olduğunu vurguladı. İsrail askerlerinin Gazze'de 'sarı çizgi' adı verilen bir kontrol hattı oluşturduğunu ve bu hattın beton taşlarla zaman zaman ilerletildiğini anlattı.

AMBARGO ALTINDAKİ İNSANİ DRAM
Gazze'ye günde 600 yardım tırının girmesi gerekirken, bu sayının 70-100 arasında kaldığını ifade eden doktor, 2 milyon 350 bin kişinin temel gıda ihtiyacına ulaşamadığını söyledi. Hastanelerde büyük sıkıntılar yaşandığını, ilaç ve malzeme eksikliği nedeniyle ölüm vakalarının olduğunu aktardı. Refah Sınır Kapısı'nın iki yönlü açılması gerektiği halde, sadece çıkışa izin verildiğini ve çıkanların geri dönüşünün olmayacağını belirterek, 'İsrail, savaşla gerçekleştiremediği tehciri şu an yapmaya çalışıyor' dedi.
TÜRKİYE'NİN KİLİT ROLÜ
ABD'nin İsrail'e verdiği desteği eleştiren doktor, garantör ülkelerin ABD onayı olmadan İsrail'e baskı yapamadığını ifade etti. 'Biz Amerika'ya güvenmedik çünkü Amerika ve İsrail aynı madalyonun iki yüzüdür' diyen doktor, bölgenin umudunun Türkiye ve garantör devletler olduğunu vurguladı. Türkiye'nin bu süreçte kilit ve tarihi bir role sahip olduğunu, bu görevi daha aktif yürütmesi gerektiğini söyledi. HEKİMSEN Genel Başkanı Kurban da görüşmeyle ilgili yaptığı değerlendirmede, İsrail güçlerinin sivil yerleşimlere girerek evlere el koyduğunu aktardı. 'Bunlar şaka değil' diyen Kurban, yaşananları 'bu yüzyılda bir katliam' olarak nitelendirdi ve Türkiye'nin mazlumdan yana duruşunu sürdürmesi gerektiğini belirtti.
- 05:29Tekstil devi ailesini yasa boğan genç ölüm
- 05:19Burak Yılmaz'dan ayrılık sonrası Gaziantep FK'dan veda mesajı
- 05:09Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi, Yadigar projesi ile restore edildi
- 04:59Mehmet Şimşek New York'ta küresel devlerle buluşuyor: Yatırım turunda kritik temaslar
- 04:50Çin'de dev pantolon şeklinde gökdelen inşa edildi




