DÜNYA
Yayınlanma : 24 Eylül 2025 21:01

Gazze'de şiddetli çatışmalar: İsrail askeri ölü sayısı 911'e yükseldi

Gazze'de şiddetli çatışmalar: İsrail askeri ölü sayısı 911'e yükseldi
Gazze'de İsrail askerleri ile Kassam Tugayları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 7 Ekim'den beri ölen İsrail askeri sayısı 911'e yükselirken, İsrail'in Gazze'deki kara saldırıları sonucu ölen asker sayısı 465 olarak açıklandı.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, Gazze kent merkezinde İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalar yaşandığı ve askeri araçların hedef alındığı belirtildi. Şeyh Rıdvan çevresinde, Ağustos başında sona eren ‘Gideon’un Savaş Arabaları I’ saldırıları kapsamında konuşlanmış askerlerin öldürüldüğü ve yaralandığı ifade edildi.

teknik yapı

GAZZE'DE İSRAİL TANKI HEDEF ALINDI

Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva Mahallesi'nde bir İsrail tankının, ‘Yasin 105’ isimli roketle hedef alındığı kaydedildi. İsrail ordusu ise şiddetli saldırılar ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Binbaşı Shahar Netanel Bozaglo'nun (27) çatışmalarda öldüğünü açıkladı. İsrail ayrıca Gazze'de bir ilk yardım kuruluşunu bombaladı.

ÖLÜ SAYILARINDA ARTIŞ

7 Ekim 2023'ten beri ölen ve isminin yayınlanmasına izin verilen İsrail askeri sayısı 911'e yükseldi. İsrail'in kara saldırılarına başladığı 27 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de öldüğü açıklanan asker sayısı ise 465 oldu. İsrail basınına göre Bozaglo, Gazze kentinde Kassam Tugayları'nın hedef aldığı bir tankta yaralandı ve hastanede hayatını kaybetti.