Gaziantep'te görme engelliler Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğreniyor

Gaziantep'te görme engelliler için açılan Kur'an-ı Kerim kursunda, öğrenciler Braille alfabesiyle kutsal kitabı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.Gaziantep'te görme engelliler Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğreniyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Engelsiz Eğitim ve Kariyer Merkezi'nde açılan Kur'an-ı Kerim kursuna katılan görme engelli öğrenciler, Braille alfabesiyle kutsal kitabı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

BRAILLE ALFABESİYLE KUTSAL ÖĞRENİM
Belediye tarafından sağlanan servislerle evlerinden alınan ve kurs bitiminde evlerine bırakılan öğrenciler, eğitim sürecinde karşılaştıkları zorluklara rağmen azimle derslerine devam ediyor. Eğitmenler ise bireysel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak özel yöntemlerle öğrencilere destek veriyor. Öğrenciler, parmaklarıyla okudukları kabartma yazıyla hazırlanmış materyallerle Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin sevincini dile getiriyor.

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN SESİ
Kur'an-ı Kerim öğretmeni Mehmet Kurtoğlu, öğrencilerin kursa büyük bir özveriyle katıldığını vurgulayarak, görme engelli olmanın din öğrenimine engel olmadığını, Kur'an'ın tüm insanlığa indirilmiş bir kitap olduğunu ve görme engellilerin de kendi yöntemleriyle bu kutsal kitaptan istifade ettiğini belirtti. Kursiyerlerden Musab Arslan, Kur'an okumayı sevdiğini ve bunun dinin bir emri olduğunu ifade ederken, Mehmet Okan ise Kur'an ayetlerini ilk duyduğunda çok etkilendiğini ve bu kursa katılma fırsatını yakaladığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.
- 12:02Çin füzesi, ABD uçağını düşürdü iddiası gündemde
- 11:54Fırat Nehri bayramda doldu taştı: Ziyaretçiler akın etti, trafik kilitlendi
- 11:47Adıyaman hastanesinde bıçaklı saldırı: 1 kişi tutuklandı
- 11:4072 yıldır pedal çeviren 85'lik ustadan ilginç tespitler: 'Çırak yetişmiyor, her şey otomasyona döndü
- 11:33Reha Muhtar, Bodrum'da hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumu ciddiyetini koruyor




