Garanti BBVA İlk Yarı Sonuçlarını Açıkladı: 53 Milyar TL Net Kâr

Garanti BBVA, 2025 yılının ilk yarısında 53 milyar 613 milyon 271 bin TL net kâr açıkladı ve Genel Müdür Mahmut Akten, güçlü finansal sonuçları değerlendirdi.
Garanti BBVA, 2025 yılının ilk altı ayına ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Bankanın açıklamasına göre, yılın ilk yarısında net kârı 53 milyar 613 milyon 271 bin TL olarak gerçekleşti.
GÜÇLÜ BİR YARIYIL
Aktif büyüklüğü 3 trilyon 821 milyar 709 milyon 468 bin TL'ye ulaşırken, ekonomiye sağlanan destek 2 trilyon 950 milyar 617 milyon 171 bin TL oldu. Müşteri mevduatları, fonlama kaynakları içinde yüzde 69,5'lik payıyla en büyük ağırlığı oluşturmaya devam etti ve yılın ilk yarısında yüzde 26,7 büyümeyle 2 trilyon 655 milyar 807 milyon 537 bin TL'ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı yüzde 15,6, özkaynak kârlılığı yüzde 30,6, aktif kârlılığı ise yüzde 3,1 olarak kaydedildi.
GENEL MÜDÜR AKTEN'DEN DEĞERLENDİRME
Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten, jeopolitik gelişmelerin ve küresel belirsizliklerin karlılık üzerindeki baskıyı artırdığını, ancak Merkez Bankası'nın tutarlı politikalarının dezenflasyon sürecine güven sağladığını belirtti. Akten, ikinci çeyrekte fonlama maliyetlerindeki artışa rağmen, özsermaye karlılığını yüzde 30,7'de tutmayı başardıklarını, konut, ihtiyaç ve KOBİ kredilerinde güçlü pazar payı elde ettiklerini ve TL kredilerindeki liderliklerini koruduklarını vurguladı. Sürdürülebilirlik temalı sendikasyonun yüzde 100 yenilendiğini ve 500 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracında dört kat talep gördüklerini de açıkladı.
- 02:19Bülent Ersoy'dan Gırgıriye Müzikali Krizi Açıklaması: 'Kovulmadım, Yoğunluğumdan Ayrıldım!
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi
- 01:59Liseli öğrenciler, itfaiyeden nefes kesen yangın tatbikatıyla hayata hazırlandı
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor
- 01:39Yurt Dışına Çıkanlar Dikkat: SGK Denetimi Emekliliğinizi Tehlikeye Atabilir!




