Galatasaray, Liverpool'u konuk ederek Avrupa'da tarih yazmak istiyor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Liverpool'u konuk edecek ve 12 yıl aradan sonra bu tura katılmanın heyecanını yaşıyor.
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda yarın saat 20.45'te İngiliz ekibi Liverpool'u evinde ağırlayacak. Bu kritik karşılaşmanın rövanşı 18 Mart Çarşamba günü İngiltere'de oynanacak. Sarı-kırmızılılar, ilk maçtan avantajlı bir skorla ayrılmayı hedefliyor.

12 YIL SONRA SON 16 TURUNDA
Galatasaray, son 16 turuna ulaşmak için play-off aşamasında İtalyan temsilcisi Juventus'u eleyerek büyük bir başarı elde etti. Liverpool ise grup aşamasını geçerek direkt bu tura kaldı. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda en son 2013-2014 sezonunda mücadele etmişti ve bu yıl 12 yıl aradan sonra bu seviyeye ulaşmanın heyecanını yaşıyor.

İKİ TAKIMIN GEÇMİŞİ
Galatasaray ile Liverpool, resmi maçlarda bugüne kadar 5 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Galatasaray 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. İki takımın son karşılaşması, bu sezon lig aşamasında RAMS Park'ta gerçekleşti ve Galatasaray, Victor Osimhen'in penaltı golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Galatasaray, İngiliz takımlarıyla toplamda 26 maça çıkmışken, Liverpool ise Türkiye'den Galatasaray dışında Beşiktaş ve Trabzonspor ile mücadele etti.
AVRUPA KUPALARINDAKİ PERFORMANS
Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 338 maça çıkarak 120 galibiyet elde etti. Şampiyonlar Ligi'nde ise 132 karşılaşmaya katılarak 33 galibiyet, 67 mağlubiyet ve 32 beraberlik aldı. Okan Buruk, Avrupa kupalarında Galatasaray'ın teknik direktörü olarak 36 maça çıktı ve bu maçların 14'ünden galip ayrıldı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 16 gol atan Galatasaray, Victor Osimhen'in liderliğinde etkileyici bir performans sergiliyor.
- 03:42Alkollü sürücü terör estirdi, kamyonet şarampole yuvarlandı
- 03:32Haziranda çalışanlara 'çift maaş' gibi ek ödeme geliyor
- 03:22Survivor'da şok eden yüzüş: Yarışmacı Beyza, Sercan'la buluşmak için kampı terk etti, Acun Ilıcalı sert çıktı!
- 03:11IEA'nın raporu: 10 araçtan 3'ü elektrikli olacak
- 03:01Hürmüz Boğazı'nda şok! İran, izinsiz geçen tankere kamikaze İHA ile saldırdı




