Füze saldırısı, Türk turizmini tehdit ediyor

Berlin'deki fuarda alınan bilgiler, Türk turizminin bu yıl zor bir dönem geçirebileceğine işaret ediyor. Güvenlik endişeleri ve fiyat baskısı, erken rezervasyonları olumsuz etkiliyor.
Berlin’de gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Fuarı, Türkiye’nin bu yıl zorlu bir turizm sezonu geçirebileceğine dair uyarılarla doluydu.
AVRUPALI TURİSTLER İÇİN PAHALI DİSTANSON
Mevcut fiyat seviyeleri, Türkiye’yi Avrupalı turistler için cazip bir destinasyon olmaktan çıkarıyor. Erken rezervasyonlarda zorluklar yaşandığı gözlemlenirken, turizmciler, savaşın Türkiye’ye sıçrayacağına ilişkin endişelerin bulunmadığını belirtiyor. Ancak güvenlik kaygıları ve fiyat baskısı, erken rezervasyonlarda yüzde 20’ye kadar bir daralmaya neden oldu.
GÜVEN VE ALTERNATİF DESTİNASYONLAR
Türkiye’nin “ucuz tatil” algısının zayıflaması, turistlerin alternatif ülkelere yönelmesine yol açıyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, artan petrol fiyatlarının ulaşım maliyetlerini etkileyebileceğine ve savaşın uzaması hâlinde turist sayısının ve turizm gelirlerinin 2025’in gerisinde kalabileceğine dikkat çekti. Almanya’daki fuarda, turizm sektör temsilcileriyle yapılan görüşmelerde Türkiye’ye duyulan güvenin öneminin altı çizildi. Savaşın süresi, petrol fiyatları ve küresel ekonomideki belirsizlikler, Türkiye turizminin geleceğini etkileyebilecek unsurlar arasında yer alıyor.
- 17:44Koçarlı-Aydın minibüs saatleri değişti: Yeni seferler dikkat!
- 17:34Kastamonu'da 23 Nisan coşkusu: Çocuklar uçurtma şenliğinde buluştu
- 17:22Bakan Kurum: Artık sözden eyleme geçme zamanı, 'geleceğin COP'u' geliyor
- 17:12Afyonkarahisar'da gürültü tartışması kanlı bitti: Yaşlı çift toprağa verildi
- 17:02Eskişehirspor, TFF 2. Lig hayaliyle play-off'a odaklandı





