Fransa'dan İsrail'e şok çağrı: Golan Tepeleri'ni derhal terk edin!

Fransa, İsrail'i Golan Tepeleri'nden çekilmeye çağırdı ve Suriye egemenliğine saygı gösterilmesini talep etti, bölgesel güvenlik anlaşmalarını destekledi.
Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Pascal Confavreux, haftalık basın toplantısında İsrail'in Suriye'nin Golan Tepeleri'ndeki varlığına dair kaygı verici açıklamalarda bulundu. O, bu bölgedeki durumun uluslararası barış için tehlike oluşturduğunu vurgulayarak, İsrail'in derhal çekilmesini ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini istedi. Ayrıca, taraflar arasında istikrarı sağlayacak bir güvenlik anlaşmasının gerekliliğini dile getirdi.
GOLAN TEPELERİ'NDEKİ KAYGILAR
Confavreux, Golan Tepeleri'ndeki gelişmeleri derin bir endişeyle izlediklerini belirtti ve İsrail ordusunun bölgeden hemen ayrılmasını talep etti. Suriye'nin egemenliğine riayet edilmesini isteyerek, iki ülke arasında bölgesel istikrarı güçlendirecek bir güvenlik anlaşmasının desteklendiğini ifade etti. Bu adımların, uzun vadeli barışı teşvik edeceğini vurguladı.
ASKERİ HAREKETLERİN SONUÇLARI
Sözcü, tampon bölgedeki askeri konuşlanmaların 1974 anlaşmasını ihlal edeceğini açıkladı ve Batı Şeria'daki işgal politikaları ile E1 yerleşim projesinin Fransa'nın kırmızı çizgisi olduğunu belirtti. Bu tür eylemlerin, genel gerginliği artırabileceğini ekledi. Ayrıca, Gazze Şeridi'ndeki olayların Batı Şeria'yı etkilememesi gerektiğine dikkat çekti.
BÖLGESEL GERİLİMLERİN ARTMASI
Confavreux, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarından duyulan derin rahatsızlığı paylaştı ve tarafların Kasım 2024 ateşkese uyması gerektiğini yineledi. Bu uyarılar, Orta Doğu'daki genel istikrarsızlığı önlemek amacıyla yapıldı.
- 12:15Bursa'da alkollü sürücü bariyerlere çarptı, yaralı hastaneye kaldırıldı
- 12:09Kayserispor'un TFF 1. Lig'deki zorlu yolculuğu başlıyor: Rakipler ve deplasmanlar netleşti!
- 12:02Çin füzesi, ABD uçağını düşürdü iddiası gündemde
- 11:54Fırat Nehri bayramda doldu taştı: Ziyaretçiler akın etti, trafik kilitlendi
- 11:47Adıyaman hastanesinde bıçaklı saldırı: 1 kişi tutuklandı






