Fransa'da Lecornu yeni hükümetini kurdu: Bütçe sağlama misyonu öncelikli

Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron tarafından yeniden başbakan atanan Sebastien Lecornu, yıl sonuna kadar bütçe sağlama misyonunu önceliklendiren yeni hükümetini kurdu.
Fransa'da siyasi belirsizlik sürerken, hafta başında istifa eden ancak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından yeniden başbakan olarak atanan Sebastien Lecornu, yeni kabinesini duyurdu.
MACRON YENİDEN GÖREV LENDİRDİ
Lecornu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Yıl sonundan önce Fransa'ya bütçe sağlama misyonuna odaklı bir hükümet kuruldu." ifadesini kullandı. Kişisel ve partizan çıkarların ötesinde davranarak hükümette yer alan tüm isimlere teşekkür eden Lecornu, tek önceliğin ülkenin çıkarları olduğunu vurguladı.
BAKANLAR KURULU VE BÜTÇE KRİZİ
Lecornu'nun yeni hükümetinde İçişleri Bakanlığına Laurent Nunez, Savunma Bakanlığına Catherine Vautrin, Adalet Bakanlığına Gerald Darmanin, Maliye Bakanlığına Roland Lescure, Tarım Bakanlığına Annie Genevard, Eğitim Bakanlığına Edouard Geffray, Dışişleri Bakanlığına Jean-Noel Barrot, Kültür Bakanlığına Rachida Dati, Sağlık Bakanlığına Stephanie Pist, Denizaşırı Topraklar Bakanlığına Naim Moutchou, Spor Bakanlığına Marina Ferrari ve Ulaştırma Bakanlığına Philippe Tabarot getirildi. Fransa'da merkez sağcı Michel Barnier hükümeti, 2025 bütçe görüşmelerindeki uzlaşmazlık nedeniyle 4 Aralık 2024'te gensoru önergesiyle düşmüştü. Kamu borçları nedeniyle zor durumda olan ülkede, yeni bütçe görüşmeleri hükümet ile muhalefet arasındaki temel anlaşmazlık konularından biri olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Macron, daha önce François Bayrou'yu başbakan atamış ancak Bayrou hükümeti de güvenoyu alamayarak düşmüştü. Ardından Savunma Bakanı Sebastien Lecornu başbakan olarak görevlendirilmiş, ancak gelen tepkiler üzerine istifa etmişti. Macron, 10 Ekim'de Lecornu'yu bir kez daha başbakan olarak atamıştı.
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım
- 06:01EYT emeklileri dikkat: SGK, geçmişe dönük incelemelerle emeklilikleri iptal ediyor!
- 05:53İşçiler eylemde: Sözler tutulmadı, kıdem tazminatları ödenmedi
- 05:43Sazlıdere'de bilirkişi şoku: TOKİ inşaatları mevzuata aykırı mı?
- 05:35Donald Trump Jr. nadir element şirketi için Pentagon'dan dev kredi aldı






