GÜNDEM
Yayınlanma : 24 Şubat 2026 10:36
Düzenleme : 24 Şubat 2026 10:37

Fırtınada devrilen ılgın ağaçları yeniden dikiliyor

Fırtınada devrilen ılgın ağaçları yeniden dikiliyor
Kentte etkili olan fırtına sonrası devrilen ılgın ağaçları, belediye ekiplerince yeniden dikiliyor. Doğal sit alanlarındaki ağaçlar için özel izinlerle titiz çalışmalar yürütülüyor. Toplam 176 noktada 320 ağaca müdahale edildi.

FIZINADA DEVRİLEN AĞAÇLAR YENİDEN DİKİLİYOR

 

teknik yapı

Kentte geçtiğimiz haftalarda etkili olan fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle devrilen ılgın ağaçları, belediye ekipleri tarafından titizlikle yeniden toprakla buluşturuluyor. Yapılan teknik müdahaleler sonucunda, zarar gören ağaçlar budanarak ve gerekli bakımları yapılarak eski yerlerine dikiliyor.

 

DOĞAL SİT ALANLARINDA ÖZENLİ ÇALIŞMA

 

Özellikle Müskebi Mahallesi Kabakum Plajı ve Yalıkavak Mahallesi Küdür mevkii gibi doğal sit alanlarında meydana gelen devrilmelerin ardından, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden alınan izinler doğrultusunda çalışmalara başlandı. Bu bölgelerdeki ılgın ve akasya ağaçları için özel koruyucu önlemler alınarak dikim işlemleri gerçekleştirildi. Ekipler, Kabakum Plajı'ndaki çalışmalarını tamamlarken, Küdür mevkii’nde de çalışmaların sürdüğü bildirildi.

 

176 NOKTADA AĞAÇ MÜDAHALESİ

 

Fırtına sonrası belediye ekiplerinin müdahale ettiği toplam 176 lokasyon bulunuyor. Bu noktalarda 320 ağaçta devrilme, dal kırılması ve kopması gibi olaylara anında müdahale edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki çalışmalarını aralıksız sürdürerek, yeşil alanların korunması ve yeniden canlandırılması için gayret gösteriyor.