Samsun'un Çarşamba ve Bafra ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan iki firari şahıs jandarma ekiplerince yakalandı. Bu kişiler, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan toplamda 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Operasyon Detayları ve Cezalar
Edinilen bilgilere göre, 3 Şubat tarihinde polis ve jandarma birimlerinin koordineli yürüttüğü aranan şahısları yakalama çalışmaları kapsamında söz konusu iki firari tespit edildi. Çarşamba ve Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, örgüt üyeliği suçundan kesinleşmiş cezaları bulunan şahıslar kıskıvrak yakalandı.
Adalet Yerini Buldu
Gözaltına alınan firariler, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri ceza infaz kurumuna teslim edildi. Bu operasyonla birlikte, FETÖ soruşturmaları kapsamında firari durumda olan iki kişinin daha adalete teslim edilmesi sağlandı.







