• ceylan hafriyat
ASAYİŞ
Yayınlanma : 14 Ekim 2026 20:34

Fethiye açıklarında 62 düzensiz göçmen yakalandı

Fethiye açıklarında 62 düzensiz göçmen yakalandı
Fethiye'de yapılan operasyonda, yasa dışı yollarla yurtdışına gitmeye çalışan 62 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalananların büyük bir kısmı çocuklardan oluşuyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında, yasa dışı yollardan yurtdışına geçmeye çalışan 62 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Operasyon Dalyan Deresi Koyu'nda gerçekleştirildi

Elde edilen bilgilere göre, Fethiye'nin Dalyan Deresi Koyu mevkisinde düzensiz göçmenlerin toplandığı ihbarı üzerine, Sahil Güvenlik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Timi ile Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri bir operasyon düzenledi. Kara üzerinde tespit edilen göçmenler, tekneleriyle kaçmadan yakalandı.

Yakalananların uyrukları belirlendi

Operasyon sırasında gözaltına alınan 62 göçmenden 34'ünün çocuk olduğu bildirildi. İncelemelerde, yakalananların 36'sının Suriye, 23'ünün Afganistan ve 3'ünün ise İran uyruklu olduğu tespit edildi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.