Eurovision'da İsrail'in haksız oyları tartışma yarattı

Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'in finale çıkması, yapılan haksız oylama iddiaları ve protestolarla birlikte büyük tartışmalara yol açtı. New York Times'ın araştırması, durumu daha da alevlendirdi.
Bu yıl 70’incisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması, Avusturya’nın Viyana kentinde gerçekleştirildi. Ancak, müzikten çok siyasi protestolarla gündeme geldi. İlk yarı finalde İsrail’in finale çıkması, oylamada yapılan haksızlıklarla birlikte büyük tepkilere neden oldu.
TEPKİLER VE PROTESTOLAR
Yarışmanın yapıldığı Wiener Stadthalle salonunda, İsrail temsilcisi Noam Bettan’ın sahneye çıkmasıyla birlikte izleyicilerden yükselen 'soykırımı durdurun' sloganları, atmosferi gerdi. Salonda Filistin bayrakları açan bazı seyirciler, güvenlik güçleri tarafından salondan çıkarıldı. Viyana'nın sokaklarında da süren protestolar, yarışma boyunca güvenlik önlemlerinin artırılmasına yol açtı.
NYT'DEN ÇARPICI ARAŞTIRMA
New York Times’ın (NYT) yaptığı inceleme, İsrail hükümetinin Eurovision’u bir propaganda aracı olarak kullandığını ortaya koydu. Araştırmada, halk oylamalarını manipüle etmek için milyonlarca dolar harcandığı ve bu işin merkezinde Başbakan Binyamin Netanyahu’ya bağlı birimin bulunduğu belirlendi. Bu durum, Eurovision’un güvenilirliğini sorgulatıyor.
- 06:52Denizlerdeki plastik kirliliğiyle mücadelede devrim niteliğinde bir sistem hayata geçti
- 06:41Altın hayali, zirvede zorlu bir yaşamı beraberinde getiriyor: La Rinconada'da nefes almak bile çile
- 06:31Atacama Çölü'nde tarihi keşif: Kuraklığın gerçek yaşı belirlendi
- 06:21Çin'den dev altyapı hamlesi: 770 bin km'lik hat yenileniyor, akıllı sistemler geliyor
- 06:11A Milli Futbol Takımı, Avustralya maçı için çalışmalara hız verdi





