Etna Yanardağı patlamaya devam ediyor: Havacılık alarmı turuncu seviyede

İtalya'nın Katanya kentindeki Etna Yanardağı, 10 Ağustos'tan bu yana lav ve kül püskürterek patlamaya devam ediyor. Havacılık alarmı turuncu seviyede ve yetkililer bölge halkını uyarıyor.
İtalya'nın güneyindeki Katanya kentinde bulunan Etna Yanardağı, dün akşamdan bu sabah erken saatlere kadar güçlü bir şekilde patlayarak lav ve kül püskürttü. Aktif yanardağlardan biri olan Etna'nın püskürtüğü lav ve kül, bölgede endişeye neden oldu.
HAVACILIK ALARM SEVİYESİ TURUNCU
Lav akışı, 10 Ağustos’ta 3 bin metre rakımda Bocca Nuova ile Güneydoğu kraterleri arasında açılan effüzif çatlak tarafından besleniyor ve 14 Ağustos’ta yeniden etkin hale geldi. En ileri lav hattı yaklaşık 2 bin 700 metre yüksekliğe ulaştı. Bu durum, havacılık alarmının turuncu seviyede tutulmasına neden oldu.
ETNA'NIN PATLAMALI FAALİYETİ SÜRÜYOR
Güneydoğu Krateri’nden farklı şiddetlerde süren patlamalı faaliyet, zirve bölgesine kül yayılmasına yol açtı. Yetkililer, bölge halkını uyararak gerekli önlemleri almalarını istedi. Patlamaların ne kadar süreceği henüz bilinmiyor.
- 11:04Mersin'de tekstil iş yerindeki yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü
- 10:57İzmir'de elektrikli araçlara büyük müjde: Otoparklarda yarı fiyatına park!
- 10:49Başkan Tugay, Kiraz'da yol ve asfalt müjdesi verdi
- 10:42Brad Pitt, penis kremi firmasıyla davalık oldu: İsim krizi büyüyor
- 10:35Ilıca'da 77 yıllık bayramlaşma geleneği coşkuyla sürdü





