GÜNDEM
Yayınlanma : 16 Eylül 2025 20:22

Eşref Karayağız: 28 yıl sonra gazi unvanını kazandı

Eşref Karayağız: 28 yıl sonra gazi unvanını kazandı
Tunceli'de görev yaptığı sırada rahatsızlanan ve terhis edilen Eşref Karayağız, 28 yıl sonra verdiği hukuk mücadelesini kazanarak gazi unvanını aldı. Afyonkarahisar'ın 268'inci gazi üyesi olan Karayağız, uzun süren mücadelesinin meyvesini topladı.

YILLAR SONRA ADALET

1 Aralık 1997'de, bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele sırasında rahatsızlanan 49 yaşındaki Karayağız, tedavi sonrası terhis edildi. Ancak, askerlik hizmetinden mahrum bırakılmasına rağmen gazilik haklarını alamamıştı. Yaklaşık bir yıl önce, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'nın desteğiyle yasal süreç başlattı.

teknik yapı

HUKUK MÜCADELESİ ZAFERLE SONUÇLANDI

Avukat Serpil Öztürk aracılığıyla yürütülen dava sonucunda Karayağız, 28 yıl sonra gazilik unvanını kazandı. Afyonkarahisar'ın 268'inci gazi üyesi olan Karayağız, verdiği mücadeleyi kazanmanın mutluluğunu yaşıyor. Dernek Başkanı Kumartaşlı, verilen hukuk mücadelesinin başarıyla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.