Eskişehir ve Afyonkarahisar'da ormanlara giriş yasaklandı

Eskişehir ve Afyonkarahisar'da orman yangınlarını önlemek amacıyla ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Uygulama 1 Haziran ve 15 Haziran tarihlerinde başlayacak.
Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, muhtemel orman yangınlarını önlemek amacıyla Eskişehir ve Afyonkarahisar illerinde ormanlık alanlara girişleri belirli tarihler arasında yasakladığını duyurdu.
YASAK TARİHLERİ BELİRLENDİ
Yaz aylarının getirdiği sıcaklık artışları ve nüfus hareketliliği nedeniyle orman yangını risklerini en aza indirmek amacıyla Afyonkarahisar'da 1 Haziran'dan, Eskişehir'de ise 15 Haziran'dan itibaren ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Vali Dr. Naci Aktaş başkanlığındaki Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, 1 Haziran - 31 Ekim tarihleri arasında yasak uygulanacağını belirtti. Eskişehir'de ise Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıda, yasağın 15 Haziran - 15 Ekim tarihleri arasında geçerli olacağı karara bağlandı.
DENEYİMLİ EKİPLER DENETİMDE
Yasağın uygulanacağı süre boyunca, jandarma ve orman ekipleri ormanlık alanlarda sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesi ve yangın riskleri göz önüne alındığında, yasaklara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Yasak döneminde orman işletme müdürlüğü, jandarma ve diğer kolluk kuvvetleri devriye faaliyetlerine devam edecek.
PİKNİK ALANLARI MUAF TUTULDU
Resmi kuruluşlar tarafından işletilen orman parkları, ekoturizm alanları ve milli parklar bu yasaktan muaf tutulurken, yasak kapsamı dışında kalan tüm ormanlık alanlarda sosyal etkinlikler ve doğa yürüyüşleri yasaklandı. Ayrıca, orman yakınlarında anız yakmak, mangal veya semaver yakmak gibi faaliyetler de yasaklandı. Yetkililer, orman yangınları konusunda duyarlı olunmasını ve herhangi bir duman veya ateş görüldüğünde 112 Acil İhbar Hattı’na bildirilmesini istiyor.
- 16:27Gaziantep'te uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonunda 7 tutuklama
- 16:16Çin'in döviz kasası doldu: Mayısta rekor artış!
- 16:07Pozantı'daki hayvan çiftliğinde yangın paniği: İtfaiye seferber oldu
- 15:57Şok Kurtarma! Traktör köprüden uçtu, muhtar iş makinesiyle kahraman oldu
- 15:47Kozan'da baba ve oğul cinayeti: Zanlı adliyeye sevk edildi






