GÜNDEM
Yayınlanma : 13 Ekim 2025 21:08

Eskişehir'de kadının güçlenmesi için ilk adım: İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Eskişehir'de kadının güçlenmesi için ilk adım: İl Koordinasyon Kurulu toplandı
Eskişehir'de, Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda Kadının Güçlenmesi İl Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını yaptı. Kadınların her alanda güçlenmesi ve eşit temsil edilmesi için 'Eskişehir İli Kadının Güçlenmesi İl Eylem Planı' hazırlanacak.
Eskişehir'de kadının güçlenmesi için ilk adım: İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Eskişehir Kadının Güçlenmesi İl Koordinasyon Kurulu, Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

teknik yapı

KADININ GÜÇLENMESİ GENELGESİ KAPSAMINDA

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Kadının Güçlenmesi Genelgesi doğrultusunda oluşturulan koordinasyon kurulları kapsamında, Eskişehir'de kadının güçlenmesine yönelik politikaların hem merkezi hem de yerel düzeyde bütüncül bir yaklaşımla yürütülmesi hedefleniyor.

EŞİT FIRSAT VE TEMSİL VURGUSU

Toplantıda, kadınların ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanlarda daha aktif rol alması, fırsat ve imkanlardan eşit bir şekilde yararlanması ve karar alma süreçlerinde temsillerinin artırılması gibi konular ele alındı. Kadının Güçlenmesi İl Koordinasyon Kurulu, ilgili tüm kurum ve kuruluşların iş birliğiyle 'Eskişehir İli Kadının Güçlenmesi İl Eylem Planı'nı hazırlama sürecini başlattı.

KOORDİNELİ ÇALIŞMA VURGUSU

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların her alanda daha güçlü bir şekilde var olmasının sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğunu belirterek, "Bu doğrultuda, tüm kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.