GÜNDEM
Yayınlanma : 13 Eylül 2025 10:58

Eskişehir'de dram: 4 yıllık birikimle alınan araç 30 dakikada yandı

Eskişehir'de dram: 4 yıllık birikimle alınan araç 30 dakikada yandı
Eskişehir'de Cemal Kalkan'ın 265 bin lira birikimiyle aldığı 26 ALM 460 plakalı Tofaş marka aracı, henüz bilinmeyen bir nedenle yanarak kullanılamaz hale geldi. Kalkan, 4 yıllık emeğinin yandığını ve ikinci el araç alırken dikkatli olunması gerektiğini b
Eskişehir'de dram: 4 yıllık birikimle alınan araç 30 dakikada yandı

ARAÇ SAHİBİNİN AÇIKLAMASI

Çevredeki vatandaşların ve Kalkan’ın yangın tüpleriyle müdahale girişimlerine rağmen alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesine kadar devam etti. Kalkan’ın 265 bin lira birikimiyle aldığı otomobil tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Kalkan, yaşadığı büyük üzüntüyü dile getirerek, aracının hurdasını bile atmaya kıyamadığını söyledi. "Aracıma gözüm gibi bakıyordum. Dört sene boyunca 265 bin lira civarı para biriktirmiştim. Arabamı 20 günde sadece 1 kere kullanmıştım. Arabamın neden yandığını bilmiyorum. Galiba benzin hortumlarında çatlak varmış. Yılların emeğimin gözümün önünde cayır cayır yanışını seyrettim. Yarım saat sürdü ya da sürmedi. Yanışına engel olamadım." dedi.

teknik yapı

İKİNCİ EL ARAÇ ALIMINDA UYARI

Kalkan, aracının önceki sahibinin bütün bakımlarının yapıldığını söylediğini, kendisinin de güvendiğini ancak daha sonra bazı sanayicilere götürdüğünde benzin hortumlarının eski olduğunu tespit ettiklerini belirtti. "Benim ilk arabamdı. İlk göz ağrım olduğu için hurdasını atmaya kıyamadım, satamadım. Hurdaya falan da vermedim. Yanık haliyle duruyor. Çok üzgünüm. Keşke olmasaydı diyorum, ama oldu. Yapacak bir şey yok." diye konuştu. Kalkan, ikinci el araç alacaklara aracın her yerine iyice bakmalarını şiddetle tavsiye etti.