• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 22 Ağustos 2026 07:27

Eski futbolcu Uros Milosevic, 1,5 ton kokainle yakalandı

Eski futbolcu Uros Milosevic, 1,5 ton kokainle yakalandı
Portekiz'de düzenlenen bir uyuşturucu operasyonunda eski futbolcu Uros Milosevic yaklaşık 1,5 ton kokainle gözaltına alındı. Operasyon, uluslararası bir soruşturmanın parçası.

Portekiz’de gerçekleştirilen geniş kapsamlı bir uyuşturucu operasyonunda eski Sırp futbolcu Uros Milosevic’in yaklaşık 1,5 ton kokainle gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınma detayları

37 yaşındaki Milosevic, içerisinde ateşli silahların da bulunduğu küçük bir kamyonu kullanırken polis tarafından yakalandı. Sırp basınında yer alan haberlere göre, ele geçirilen kokainin piyasa değerinin yaklaşık 70 milyon euro olduğu ifade ediliyor. Sevkiyatın, “Balkan Karteli” olarak bilinen bir yapı ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

Operasyonun arka planı

Milosevic’in, iki ülke arasında kaçakçılık yapan bir hücrenin parçası olduğu öne sürülürken, eski futbolcunun adli işlemler için Lizbon’daki Adli Polis merkezine bağlı bir gözaltı biriminde tutulduğu bildirildi. Ayrıca, bu operasyonun, Portekiz Adli Polisi ile İspanya Ulusal Polisi tarafından gerçekleştirilen ortak çalışmaların bir parçası olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında, İspanya’da da bazı Sırp şüphelilerin yakalandığı ve toplamda 3,7 ton uyuşturucuya el konulduğu ifade edildi. Uros Milosevic’in futbol kariyerinde, Cukaricki, IMT Rakovica, Teleoptik ve Sindjelic Belgrad gibi Sırp kulüplerinde forma giydiği biliniyor.