YAŞAM
Yayınlanma : 02 Nisan 2026 19:12

Erzurum'da 'zulüm' tartışması: Oratoryo izleyicileri ne dedi?

Erzurum'da 'zulüm' tartışması: Oratoryo izleyicileri ne dedi?
Erzurum'da sahnelenen 'Çanakkale Destanı Oratoryosu', bazı tartışmalara yol açarken izleyiciler bu kültürel etkinlikten büyük bir memnuniyet duydu.

Erzurum'da sahnelenen ‘Çanakkale Destanı Oratoryosu’, sosyal medyada bazı tartışmalara yol açtı. 'Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi' ifadesinin gündeme gelmesi, izleyicileri arasında farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden oldu.

sempati mobilya

Erzurum\

ÇANAKKALE DESTANI ORATORYOSU

27 Mart gecesi Erzurum Kültür, Sanat, Eğitim Derneği (ERSANDER), Harp Malulü Gaziler Derneği ve Ziya Gökalp Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikte, oratoryo büyük bir ilgiyle izlendi. ERSANDER Başkanı ve Ziya Gökalp Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Gergit'in yazıp yönettiği bu gösteride, 63 öğrencinin sahne almasıyla adeta izdiham oluştu.

Erzurum\

SOCIAL MEDYA TARTIŞMALARI

Ancak, sosyal medyada bazı vatandaşlar, Erzurumluların oratoryoya alışkın olmadığını savundu. Sebahattin Bulut'un geçmişte yazdığı oratoryo ile Erzurum'daki geleneklerin hatırlatılması, bu görüşlere karşı bir argüman olarak öne çıktı. İzleyiciler, etkinliği ilgiyle takip etti ve oratoryoyu izlerken 'zulüm' hissetmediklerini belirttiler. Gözyaşları içinde alkışlayan kalabalık, bu kültürel etkinliğin önemine vurgu yaptı.