ÇEVRE
Yayınlanma : 25 Şubat 2026 21:34

Erzurum'da okullara kar nedeniyle tatil kararı alındı

Erzurum'da okullara kar nedeniyle tatil kararı alındı
Erzurum'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Erzurum Valiliği, etkili olan kar yağışı ve soğuk hava koşulları nedeniyle Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

teknik yapı

EDİLEN AÇIKLAMA

Vali Aydın Baruş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İlimizde etkili olan kar yağışıyla birlikte soğuk hava, yollardaki don ve buzlanma riski nedeniyle; 26.02.2026 Perşembe günü Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerimizde bulunan resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

İDARİ İZİN UYGULAMASI

Baruş, aynı tarihte hamile ve engelli kamu personelinin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağını belirtti. Diğer ilçelerle ilgili kararların ise Kaymakamlıklar tarafından alınacağını vurguladı. Öğrenciler ve öğretmenler için iyi bir tatil dileğinde bulundu.