Erzurum'da AKP'li belediyenin hediye harcamaları pes dedirtti

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, misafirlerine hediyelik eşya alımlarında büyük harcamalar yaptı. Genelgeye rağmen şatafatlı harcamalar dikkat çekiyor.
CHP'li belediyelerin harcamaları sıkı denetim altındayken, AKP'li belediyelerdeki şatafatlı harcamalar dikkat çekiyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde (EBB) Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, misafirlerine vermek üzere hediyelik eşya alımlarında adeta servet harcadı.

ŞATAFATLI HEDİYELER
EBB'nin misafirlerine armağan etmek için aldığı gümüş takı setleri için tam 12.5 milyon lira harcandı. Bunun yanında saatler, semaverler ve oltu taşı tespihler de alınırken, çikolata ve çerez harcamaları da dikkat çekici boyutlara ulaştı. Yaklaşık 700 kilogram bal, ceviz içi ve pestil için bu yıl toplam 348 bin lira harcandı. 2025'te 220 kol saati için 440 bin lira ödenecek.

GENELGEYE UYULMUYOR
Tasarruf Tedbirleri Genelgesi gereği ajanda ve takvim hediye edilmesi yasaklanmışken, EBB bu kurallara uymadığı gibi, 150 kilogram karışık çerez ve 180 kilogram dökme çikolata için 465 bin lira harcadı. Misafirperverlik adına yapılan bu harcamalar, şatafatlı bir yönetim anlayışının yansıması olarak yorumlanıyor.
- 05:58NATO için 8 ayda VIP havalimanı, Hatay'a 3 yılda pist bile bitmedi: 'Vatandaşa eziyet, VIP'e hizmet
- 05:48Mehmet Şimşek'in Londra ziyaretleri: Yatırımcı ilgisi azalıyor
- 05:38Emekli sandığı kasayı boşalttı: 200 değerli mülk açık artırmada!
- 05:28Ermenistan-AB buluşmasında Türkiye bağlantılı karayolu projeleri onaylandı
- 05:17İsrail'den ABD'ye sert uyarı: 'Bu kez otomatik yanıt vermeyeceğiz






