GÜNDEM
Yayınlanma : 30 Temmuz 2025 15:53

Erzurum'da 6 bin 237 öğrenci cami buluşmasında: Vali Çiftçi'den gençlere destek mesajı

Erzurum'da 6 bin 237 öğrenci cami buluşmasında: Vali Çiftçi'den gençlere destek mesajı
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Büyük Cami Buluşması'na 6 bin 237 öğrenci katıldı ve Vali Mustafa Çiftçi de etkinliğe katılarak gençlerle sohbet etti.
Erzurum'da 6 bin 237 öğrenci cami buluşmasında: Vali Çiftçi'den gençlere destek mesajı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum İl Temsilciliği, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 6 bin 237 öğrencinin katılımıyla 'Büyük Cami Buluşması' etkinliğini düzenledi.

teknik yapı

BÜYÜK CAMİ BULUŞMASI

Erzurum'un Ulu Cami'sinde gerçekleşen buluşma, yoğun katılım nedeniyle cami avlusu ve çevresine, hatta Cumhuriyet Caddesi'ne kadar taştı. Etkinlik kapsamında, Çifte Minareli Medrese bahçesinde çocuklar ve gençler için oyun istasyonları kuruldu ve çeşitli aktiviteler düzenlendi. Vali Mustafa Çiftçi, gençlerle birlikte öğle namazını kıldı ve Kur'an-ı Kerim okudu.

VALİ ÇİFTÇİ'DEN GENÇLERE ÖVGÜ

Vali Çiftçi, yaptığı açıklamada, bu tarz anlamlı etkinliklerin artarak devam etmesini temenni ettiğini belirtti. TÜGVA Erzurum İl Temsilciliği ise, gençliğin maneviyatla buluştuğu bu organizasyonların süreceğini ifade ederek Erzurum halkına teşekkür etti. Etkinliğe Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Mehmet Akarsu, Palandöken Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, TÜGVA Erzurum İl Başkanı Muhammed Faruk Kömeç ve davetliler katıldı. Vali Çiftçi, program sonrası yaptığı değerlendirmede, altı bin öğrenciyle birlikte Ulu Cami'de öğle namazı kıldıklarını ve Çifte Minareli Medrese'de çocuklara yönelik etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Geleceğe dair umutlarını dile getiren Vali Çiftçi, bu tür etkinliklerin geleceğe dair ümitlerini arttırdığını vurguladı.