ÇEVRE
Yayınlanma : 12 Aralık 2025 03:44

Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle yollar kapandı

Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle yollar kapandı
Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane yolları kapandı. Ekipler kar küreme ve tuzlama çalışmalarına hızla devam ediyor.
Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle yollar kapandı

Erzincan'da etkili olan kar ve tipi nedeniyle iki ana yol ulaşıma kapatıldı. Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane kara yolları, yoğun tipi nedeniyle araç geçişlerine kapatılırken, geçitlerde kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.

teknik yapı

YOĞUN KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, rüzgârın etkisiyle tipi halini aldı. Bu durum, Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane kara yollarında araç trafiğini durdurdu. Sakaltutan Geçidi başta olmak üzere güzergâhlarda uzun araç kuyrukları oluştu. Kontrol noktalarında görev yapan polis ekipleri, sürücülerin geçişine izin vermiyor.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Karayolları ekipleri, Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmetli geçitlerinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına hız verdi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba ile birlikte Erzincan-Refahiye Karayolu Sakaltutan mevkiinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.