Erdoğan: İsrail’in saldırısı uluslararası hukuka meydan okumadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Katar'daki Hamas heyetine yönelik saldırısını şiddetle kınadı ve bu saldırının uluslararası hukuka açık bir meydan okuma olduğunu söyledi. Türkiye'nin Filistin davasının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.
KALLEŞ SALDIRI KINIYORUZ
Erdoğan, Gazze, Suriye, Lübnan, Yemen ve İran'a yönelik saldırıların ardından Katar'da barış müzakerelerini yürüten hedefin hedef alınmasını kalleş bir saldırı olarak nitelendirdi. Bu saldırının bağımsız ve barış yanlısı bir ülkenin egemenliğinin aleni bir ihlali olduğunu vurguladı. İsrail'in işgalci ve terörist zihniyetinin geldiği noktayı gözler önüne serdiğini ifade etti.

TÜRKİYE FİLİSTİN'İN YANINDA
Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Katar ve Filistin halkının yanında olduğunu güçlü bir şekilde dile getirdi. İsrail'in devlet terörüne kurban gidenlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Türkiye'nin her şartta Filistin davasının bayraktarı olmaya devam edeceğini açıkladı. Zirvede İsrail saldırganlığına karşı İslam dünyasının ortak iradesinin ve Katar'la dayanışmanın güçlü bir şekilde ortaya konulduğunu belirtti. İsrail'le diplomatik ve ekonomik ilişkilerin gözden geçirilmesi dahil ilave tedbirleri değerlendirdiklerini kaydetti.
- 13:39Gökçeada'da voleybol coşkusu: 7. geleneksel turnuva sporseverlerle buluştu
- 13:29Edremit'te 19 Mayıs coşkusu Melek Mosso'nun sahne performansıyla zirveye ulaştı
- 13:19Kaliforniya'nın hazinesi aslında Anadolu'dan: 'Calimyrna' incirinin sırrı Aydın'da saklıymış
- 13:09Büyükçekmece'de 19 Mayıs coşkusu: Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı
- 12:58Selçuk'ta 19 Mayıs ruhu, step ve kule gösterileriyle zirveye çıktı




