Erdoğan'dan Gazze çağrısı: çok taraflı iş birliği şart

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'nin yeniden inşası için çok taraflı iş birliği çağrısında bulundu ve Türkiye'nin insani yardımlarının kesintisiz sürdüğünü açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu kapsamında Kuveyt, Katar ve Umman ziyaretleri, bölgesel ilişkilerin derinleşmesi ve ticari iş birliklerinin güçlendirilmesi açısından önemli adımlar atılmasını sağladı. Bu ülkelerle ulaştırma, enerji ve savunma sanayii başta olmak üzere çok sayıda alanda anlaşmalar imzalandı.
GAZZE İÇİN DİPLOMATİK HAREKETLİLİK
Erdoğan, Gazze'de süren insani krize dikkat çekerek Türkiye'nin ateşkes çabalarını sürdürdüğünü vurguladı. Hamas'ın ateşkes kurallarına uyduğunu, ancak İsrail'in ihlalleri nedeniyle sürecin sekteye uğradığını belirten Cumhurbaşkanı, uluslararası toplumu İsrail üzerinde daha fazla baskı oluşturmaya çağırdı. Türkiye'nin bölgeye gönderdiği insani yardımların kesintisiz devam ettiğini ifade etti.
YENİDEN İNŞA İÇİN KÜRESEL İŞ BİRLİĞİ
Gazze'nin yeniden imar sürecinde tek bir ülkenin yeterli olamayacağını vurgulayan Erdoğan, çok taraflı bir iş birliği mekanizmasının kurulması gerektiğini dile getirdi. Yıkıntıların kaldırılması ve altyapı çalışmalarının hızlandırılması için küresel dayanışmanın şart olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, İstanbul'un bu sürece ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu kaydetti. Konuşmasında ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne desteğin süreceği ve Eurofighter alım görüşmelerinin devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
- 15:33Kandıra'da yol yenileme ihalesi için geri sayım başladı
- 15:26Avustralya'dan dev proje: Milyonlarca insanın su sorunu kökten çözülüyor
- 15:19Yıldırım’da kurban alanlarında hijyen seferberliği sürüyor
- 15:12Japonya'dan gelen şok haber, küresel piyasaları tetikte bekletiyor: Para basma geri mi dönüyor?
- 15:06Tom Barrack'ın görev süresi doluyor ama etkisi devam edecek





