Endonezya'nın Batı Nusa Tenggara eyaletinde, Lombok Adası açıklarında seyreden bir yolcu feribotunda çarşamba günü yangın çıktı. Popüler turizm rotası üzerinde gerçekleşen olayda, gemide bulunan 144 yolcu ve mürettebat tahliye edildi.
Tahliye operasyonu başarıyla tamamlandı
Bali'deki Padangbai Limanı ile Lombok'taki Lembar Limanı arasındaki yoğun boğazda meydana gelen yangının ardından, bölgeye hızla sevk edilen acil durum ekipleri geniş çaplı bir tahliye operasyonu başlattı. Kurtarma çalışmaları neticesinde gemideki 144 kişinin tamamı güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı. Yetkililer, kurtarılanlar arasında herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını bildirdi.
Yangın nedeni araştırılıyor
Yangının kesin çıkış nedeni henüz belirlenemezken, ilk incelemeler teknik arıza veya elektrik kısa devresi gibi ihtimaller üzerinde yoğunlaşıyor. Endonezya'nın adalar arası ulaşımında feribotların yoğun kullanımı ve filodaki yaşlanan gemiler, deniz güvenliği standartlarına ilişkin endişeleri yeniden gündeme getirdi. Bu olay, sadece iki hafta içinde Endonezya sularında yaşanan ikinci feribot yangını oldu. Ulaşım denetleyicileri, gemi denetimlerinin sıkılaştırılması ve mürettebat eğitimlerinin artırılması yönündeki çağrılarını yineledi.








