Emeklilik borçlanmasında son fırsat: yıl sonu öncesi avantajlar

Yeni yılda emeklilik borçlanma tutarlarının artması beklenirken, vatandaşların 31 Aralık 2025'e kadar başvurarak mevcut avantajlı koşullardan yararlanma fırsatı bulunuyor.
Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte emeklilik borçlanma tutarlarında önemli artışlar bekleniyor. Asgari ücrete yapılacak zam, doğum, askerlik ve yurt dışı borçlanma maliyetlerini doğrudan etkileyecek. Uzmanlar, 31 Aralık 2025 tarihine kadar başvuru yapanların mevcut avantajlı koşullardan yararlanabileceğini belirtiyor.
BORÇLANMA TÜRLERİ VE MEVCUT AVANTAJLAR
Prim günü eksiği bulunan vatandaşlar için farklı borçlanma seçenekleri bulunuyor. Kadınlar doğum borçlanması, erkekler askerlik borçlanması yaparak emeklilik şartlarını tamamlayabiliyor. Güncel hesaplamalara göre 1 aylık borçlanma tutarı 8 bin 322 TL seviyesinde seyrediyor. Bu tutarların önümüzdeki yıl önemli oranda artması bekleniyor.
UZMAN GÖRÜŞLERİ VE ZAM TAHMİNLERİ
Mali Müşavir Emin Yılmaz'ın açıklamalarına göre, asgari ücrete gelecek zam oranı %20 ile %40 arasında değişebilir. Bu durum borçlanma maliyetlerinde ciddi artışlara neden olacak. Örneğin askerlik borçlanmasında günlük tutarın 55 ila 110 TL arasında yükselebileceği öngörülüyor. Benzer artışlar doğum ve yurt dışı borçlanmaları için de geçerli olacak.
SON BAŞVURU TARİHİ VE KRİTİK UYARILAR
Emeklilik planı yapan vatandaşların 31 Aralık 2025 tarihine kadar borçlanma başvurularını tamamlamaları öneriliyor. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular, yeni zam oranları üzerinden hesaplanacak ve maliyetler önemli ölçüde artacak. Uzmanlar, emeklilik sürecini hızlandırmak isteyenlerin bu son fırsatı değerlendirmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.
- 12:27Köyceğiz BİLSEM'den sanat alanında üç bildiri kabul edildi
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da
- 12:08Çin'in maden iştahı kabardı: Türkiye'nin maden ihracatında rekor artış!
- 11:58CHP il başkanları: Saldırılara karşı kenetlendik, iktidara yürüyeceğiz





