Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altındaki milyonlarca emekli vatandaşımızın Temmuz dönemi ödemeleri için geri sayım başladı. Yapılan yasal düzenlemelerin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte, hak sahibi emekliler zamlı maaşlarının yanı sıra maaş farklarını ve banka promosyonlarını da kapsama giren şartları sağlamaları durumunda tek seferde alabilecekler. SGK, tüm sürecin tamamlanmasının ardından ödeme takvimini kamuoyu ile paylaşacak.
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİN ÖDEME GÜNLERİ BELİRLENDİ
SSK mensubu emeklilerin aylık ödemeleri, tahsis numaralarının son hanesine göre şekilleniyor. Buna göre, son rakamı 9 olanlar 17'sinde, 7 olanlar 18'inde, 5 olanlar 19'unda, 3 olanlar 20'sinde, 1 olanlar 21'inde, 8 olanlar 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 2 olanlar 25'inde ve son olarak 0 olanlar ise ayın 26'sında maaşlarını alacaklar. Bağ-Kur emeklileri için ise ödeme günleri tahsis numaralarının son hanesine göre şöyle sıralanıyor: 9, 7 ve 5 ile bitenler ayın 25'inde; 3 ve 1 ile bitenler 26'sında; 8, 6 ve 4 ile bitenler 27'sinde; 2 ve 0 ile bitenler ise 28'inde ödemelerini alacaklar.
MEMUR EMEKLİLERİNE YANSIMAYAN ZAM FARKLARI VE YENİ TABAN MAAŞ
Maaşlarını ayın başında alan memur emeklilerine henüz %13,52'lik zam farkının yansıtılmadığı belirtildi. Bu oluşan zam farkları, SGK'nın duyuracağı tarihlerde hesaplara yatırılacak. Emekli Sandığı'na tabi hak sahiplerinin alacakları zam farkı, maaş ödeme dönemlerine göre değişiklik gösterecek. Aylık ödeme alanlar 1 aylık, Mayıs-Haziran-Temmuz dönemi ödeme alanlar 1 aylık, Haziran-Temmuz-Ağustos dönemi alanlar 2 aylık, Temmuz-Ağustos-Eylül dönemi alanlar ise 3 aylık zam farkı alacaklar. Taban maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kök maaşlarına uygulanan %17,76'lık artışa rağmen, maaşları 20.000 TL'nin altında kalanlar mevcut uygulamayla bu tutarı almaya devam edecek. Meclis'e sunulan yasa teklifinin yasalaşmasıyla en düşük emekli aylığının 23.552 TL'ye yükseleceği ve 20.000 TL maaş alan emeklilere 3.552 TL ek ödeme yapılacağı öngörülüyor. Bu düzenleme ile alt sınırın altında kalan tüm maaşlar da bu tutara tamamlanacak.








