Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya doğru yürüyüşe geçen emekliler, geçim sıkıntılarına ve ekonomik zorluklara dikkat çekmek amacıyla TBMM önünde toplandı.

Emeklilerin talepleri dile getirildi
Yürüyüş boyunca “Getirin sandığı gereğini yapacağız” sloganları atıldı ve “Beş emekli maaşı bir yoksulluk ücreti etmiyor” yazılı pankartlar taşındı. Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Şengül, 24 yıllık iktidarın emeklileri yoksullaştırdığını belirterek, “Bu iktidarın sandıktan kaçma şansı yok. Sorunun kaynağını ortadan kaldıralım, bunun yolu da sandıktır” dedi.

İktidarın tutumu eleştirildi
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Yıldırım, geçmişte yazar kasaların atılmasıyla erken seçime gidildiğini hatırlatarak, “Milyonlarca emekliyi aç bırakmaya utanmıyor musunuz? Hesabı sandıkta er geç sorulacak” ifadelerini kullandı. Sendika Genel Sekreteri Aysel Lüle ise, emeklilerin açlık ve sefaletle karşı karşıya bırakıldığını vurgulayarak, “Yapılacak tek şey, bu durumu yaratanları sandıkta değiştirmektir” dedi. Eyleme destek veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Türkoğlu, emeklilerin önceki dönemlerdeki rahatlıklarını hatırlatarak, mevcut durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Ayrıca, emeklilerin talepleri arasında en düşük emekli aylığının artırılması, sağlıkta katılım paylarının kaldırılması ve devlet desteği talepleri yer alıyor.







