Denizli'nin Beyağaç ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Hasan Hüseyin Aktaş, maddi imkansızlıklar ve çalışma koşulları nedeniyle yıllarca ertelediği üniversite hayalini emekli olduktan sonra gerçeğe dönüştürdü. Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavında elde ettiği başarıyla Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü'ne yeniden kayıt yaptırarak eğitim hayatına adım attı.

Yıllar süren üniversite mücadelesi
Hasan Hüseyin Aktaş'ın üniversiteye başlama hikayesi 1985 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazanmasıyla başladı. Ancak ailevi maddi yetersizlikler nedeniyle bu hayalini gerçekleştiremedi. 1995'te Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği'ni kazanmasına rağmen, Van'a gidecek otobüs bileti parasını bulamayınca eğitimine başlayamadı. 2006'da Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü'nü kazansa da, ilk dönemin ortasında yaşanan sorunlar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldı. Aktaş, 2011'de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü başarıyla tamamlayarak lisans diplomasını aldı. 2022'de ise Pamukkale Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü kazandı, ancak apartman görevlisi olarak çalışması nedeniyle derslere devam edemeyeceği endişesiyle kayıt yaptıramadı.
41 yıllık hayal emeklilikte peş peşe geldi
Bu yıl girdiği AYT sınavında 130 bininci sıraya yerleşen Aktaş, 337 puan alarak Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü'ne yeniden kayıt yaptırdı. Yaklaşık 20 yıl önce yarıda bıraktığı bölüme dönen Aktaş, emekli olmanın verdiği imkanla 41 yıllık üniversite hayalini sorunsuz bir şekilde tamamlamayı hedefliyor. Aktaş, "Boş vaktimi kıraathanede geçirmek yerine kendimi daha da geliştirerek geçirmek istiyorum" diyerek gelecek hayallerini dile getirdi. Sınıf arkadaşları ve öğretim görevlileriyle iyi ilişkiler kurduğunu belirten Aktaş, gençlerin kendisini 'abi' olarak gördüğünü söyledi. Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Hasan Hüseyin Aktaş'ın "Karaoğlan" isimli basılı bir kitabı da bulunuyor.







