Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı Ekim ayı ihracat verilerine göre, Ege Bölgesi genelinde ihracat artışı devam ederken, Aydın da bu dönemde ihracatını artıran iller arasında yer aldı.
EGE BÖLGESİ'NDE YÜZDE 2'LİK ARTIŞ
Ege İhracatçı Birlikleri'nin verilerine göre, Ege Bölgesi'nin 10 aylık ihracatı yüzde 2'lik artışla 35 milyar 827 milyon dolardan 36 milyar 464 milyon dolara ulaştı. Bu bölgede, Türkiye'nin toplam ihracatından yüzde 16,23 pay alındı.
AYDIN'IN İHRACATI YÜZDE 4,5 ARTTI
Aydın'ın Ekim ayı ihracatı, yüzde 4,5'lik artışla 186 milyon dolardan 194 milyon 800 bin dolara yükseldi. Ekim ayında Aydın ile birlikte Muğla ve Kütahya da ihracatını artıran iller arasında yer aldı. Muğla'nın ihracatı yüzde 12'lik artışla 117,5 milyon dolardan 131,3 milyon dolara çıkarken, Kütahya ise yüzde 3'lük artışla 88 milyon dolardan 90,4 milyon dolara ulaştı.








