Düzenleme : 27 Ağustos 2021 13:54
Ege’de Kıyılarında 214 Sığınmacıyı Yakaladı

İzmir'in Urla İlçesi açıklarında da teknede 191 sığınmacı yakalandı. Çeşme açıklarında ise denizdeki 23 sığınmacı kurtarıldı.
İzmir'in Urla İlçesi açıklarında da teknede 191 sığınmacı yakalandı. Çeşme açıklarında ise denizdeki 23 sığınmacı kurtarıldı.
İddiaya göre; İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca'nın, Yıldız Mahallesi'ne dün gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce bırakılan Afgan sığınmacılar geceyi geçirmek için kalacak yer aradı. Bölgede yaşayan yurttaşlar o anları cep telefonu kameraları ile görüntüledi. Görüntüler "izmirdeçevirme" adlı sosyal medya hesabından paylaşıldı.
Ayrıca; İzmir'in Urla ilçesi açıklarında görevli Sahil Güvenlik botları da gece bir balıkçı teknesini durdurdu. Teknede 191 sığınmacı yakalandı. Çeşme ilçesi açıklarında ise sal içerisinde bir grup sığınmacı olduğu bilgisini alan Sahil Güvenlik harekete geçti. Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına bırakılan sal içindeki 23 sığınmacı kurtarıldı.
Toplam 214 sığınmacı, işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.
- 00:30Oto bakım ustasından sürücülere yaz uyarısı: Küçük masraf, büyük sorun yaratabilir
- 00:20Grand Canyon'un Kalbinde Bir Köy: Katırlarla Ulaşım, Motorlu Araç Yok!
- 00:10Batmanlı Kur'an kursu öğreticileri, Cizre'de tarihi ve dini ziyaretlerde bulundu
- 00:00Bolu sokaklarında kan donduran kavga: Vatandaşlar çaresizce izledi
- 23:52Malatya'da dehşet: Yol kenarında kanlar içinde bulundu, hastanede can verdi




