Düzenleme : 22 Şubat 2024 12:41
Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde Zeytinyağı Sabun Atölyesi

Selçuk Belediyesi Efes Tarlası Yaşam Köyü Toprak Okulu’nda “Geleneksel Yöntemlerle Zeytinyağı Sabunu Yapım Atölyesi” düzenlendi.
Yoğun ilgi gören atölyede katılımcılar dip yağ olarak nitelendirilen ve yemeklik olarak kullanılamayan zeytinyağından doğru yöntemlerle sabun yapımını öğrendiler.
Efes Tarlası Yaşam Köyü Toprak Okulu’nda düzenlenen eğitimler devam ediyor. Üreticilere yönelik düzenlenen eğitimlerin yanı sıra farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen eğitimler kapsamında zeytinyağı sabun atölyesi düzenlendi. Atölyede Ziraat Mühendisi Mete Eltepe katılımcılara asit oranı yüksek zeytinyağlarından sabun yapımı hakkında doğru teknikler hakkında bilgi verdi. Efes Selçuk ve çevresinde sıklıkla yapılan zeytinyağı sabunu ile ilgili düzenlenen atölyede katılımcılar bilinen yöntemlerin yanı sıra doğru yöntemlerle zeytinyağı sabunu yapım süreci hakkında bilgi edindiler.
Kadınların yoğun ilgi gösterdiği atölyede katılımcılar sağlık açısından da çok önemli olan zeytinyağı sabunu yapmaya dair doğru teknikleri öğrenmekten ve asit oranı yüksek olan dip yağları değerlendirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
- 00:39Avrupa hava yollarından jet yakıtı krizi alarmı: Acil önlem istiyorlar!
- 00:29AB'de jet yakıtı tedarikinde endişeler artıyor
- 00:20Kahramanmaraş Jandarmasından Nefes Kesen 3 Aylık Operasyon: Silahlar ve Uyuşturucu Ele Geçirildi, 275 Kişi Tutuklandı
- 00:10Culebra Yarması: Dağları aşarak okyanusları birleştiren mühendislik harikası
- 00:00Mehmet Şimşek Washington'da: Dev finans kuruluşlarıyla kritik zirveler ve dev proje anlaşması!




