• ceylan hafriyat
GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Ekim 2026 06:54

Efeler'e 1,5 yılda 2 milyar 754 milyon TL harcandı

Efeler'e 1,5 yılda 2 milyar 754 milyon TL harcandı
Özlem Çerçioğlu, son 1,5 yılda en büyük yatırımın Efeler'e yapıldığını ve 2 milyar 754 milyon TL harcandığını açıkladı. İlçede yeni yol ve kavşak çalışmaları da yapılacak.
Efeler'e 1,5 yılda 2 milyar 754 milyon TL harcandı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın İl Başkanlığı Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda son 1,5 yılda tamamlanan ve süren projeleri anlattı. Çerçioğlu, en yüksek yatırımın Efeler ilçesine yapıldığını ve bu süreçte 2 milyar 754 milyon TL harcandığını bildirdi.

Vadi bodrum

Efeler\

Efeler'de altyapı ve tesis çalışmaları

ASKİ, Efeler'de 72 kilometre uzunluğunda altyapı çalışmasını tamamladı ve 27 içme suyu sondaj kuyusu açtı. Fen işleri ekipleri 53 kilometre yol yaptı; yol çalışmaları devam ederken 30 kilometre otokorkuluk da inşa edildi. Yatırımlar kapsamında Spor ve Etkinlik Merkezi, Doğal Yaşam Parkı, Taşdöner Sineması, çeşitli köprüler, Adnan Menderes Bulvarı düzenlemesi, Ağız Diş ve Sağlığı Polikliniği, Diş Protez Laboratuvarı ve Ayban hattı projeleri yer aldı.

Efeler\

Yeni yol çalışmaları ve kavşaklar

Çerçioğlu, Efeler'de 19 Mayıs Bulvarı, Kubilay Caddesi ve Ege Caddesi başta olmak üzere ana arterlerde, ayrıca çok sayıda mahalle yolunda çalışma yapılacağını söyledi. “Yani yapılmadık, asfaltlanmadık yol bırakmayacağız” diyen Çerçioğlu, Çıldır Havalimanı'nın ticari uçuşlara açılacağı bilgisini paylaştı ve Cumhurbaşkanına Aydın halkı adına teşekkür etti. Yenidörtyol'daki çalışmalar tamamlandıktan sonra otoban kavşağına kadar uzanan güzergâhtaki bütün kavşakların yenileneceğini belirten Çerçioğlu, Aydın'ın tüm mahallelerine ayrım gözetmeden hizmet götürmeyi sürdüreceklerini ifade etti.