• ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 06 Ekim 2026 18:36

Edremit’te zeytin hasadı başladı ve randıman yüksek

Edremit’te zeytin hasadı başladı ve randıman yüksek
Edremit’te zeytin hasadı başladı. Belediye Başkanı Ertaş, ilk sıkımda yüksek randıman elde edildiğini ve zeytinliklerde hasat çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
Edremit’te zeytin hasadı başladı ve randıman yüksek

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, belediyeye ait zeytinliklerde zeytin hasadının başladığını duyurdu.

Edremit’te zeytin hasadı başladı ve randıman yüksek 1

İlk sıkımda yüksek randıman

Ertaş, erken hasat döneminde elde edilen yağ randımanının yüzde 13,6 olarak belirlendiğini açıkladı. İlk sıkımda 100 kilogram zeytinden 13,6 kilogram yağ üretildiğini belirten Ertaş, bu sonucunun memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Ayrıca, zeytinliklerdeki ürünlerin hasat işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlandığını ifade etti.

Edremit’te zeytin hasadı başladı ve randıman yüksek 2

Belediyenin zeytin ağaçları

Başkan Ertaş, Edremit Belediyesi’nin yaklaşık 176 bin zeytin ağacına sahip olduğunu ve bu ağaçların önemli bir kısmının yıllık olarak kiraya verildiğini aktardı. Belediyenin doğrudan değerlendireceği alanlarda yaklaşık 3 bin 300 çuval zeytin mahsulü hedeflendiğini, bunun yanında 2 bin 300 çuval zeytinin ihale ile satılmasının planlandığını belirtti. Ayrıca, bin çuval zeytinin belediyenin kendi imkanlarıyla toplanarak tüketiciye ulaştırılacağı ifade edildi.

Edremit’te zeytin hasadı başladı ve randıman yüksek 3Edremit’te zeytin hasadı başladı ve randıman yüksek 4Edremit’te zeytin hasadı başladı ve randıman yüksek 5Edremit’te zeytin hasadı başladı ve randıman yüksek 6