ASAYİŞ
Yayınlanma : 01 Ocak 2026 02:33

Edremit'te Yılbaşı Gecesi Denetimlerinde Neler Yaşandı? Kuş Uçurtmadılar!

Edremit'te Yılbaşı Gecesi Denetimlerinde Neler Yaşandı? Kuş Uçurtmadılar!
Edremit'te yılbaşı gecesi yapılan denetimlerde 403 personel görev aldı. 934 şahıs sorgulandı, 2 tüfek ele geçirildi ve 28 sürücüye 147 bin TL'nin üzerinde ceza kesildi.
Edremit'te Yılbaşı Gecesi Denetimlerinde Neler Yaşandı? Kuş Uçurtmadılar!

Balıkesir'in Edremit ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı gecesi gerçekleştirdiği geniş çaplı denetimlerle vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içinde girmesini sağladı. Uygulamalara toplam 403 personel katılırken, suç işleme potansiyeli yüksek bölgelerde adeta kuş uçurtulmadı.

sempati mobilya

GENİŞ KAPSAMLI UYGULAMA VE PERSONEL SAYISI

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yılbaşı gecesi ilçe genelinde kapsamlı bir uygulama yaptı. Bu denetimlerde 34 ekip, 2 tim Çevik Kuvvet ve 49 Çarşı ve Mahalle Bekçisi olmak üzere toplam 403 personel görev aldı. Parklar, bahçeler, meydanlar ve suçun yoğunlaşabileceği mahalleler titizlikle kontrol edildi.

BOTANİKA VE TRAFİK DENETİMLERİNDE SONUÇLAR

Uygulamalar kapsamında 934 şahsın Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapıldı ve 2 yoklama kaçağı hakkında işlem başlatıldı. Aramalarda ise 2 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Ayrıca, 33 umuma açık iş yeri denetlendi ve bu iş yerlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Trafik denetimlerinde ise 162 araç kontrol edildi. Kurallara uymayan 28 sürücüye toplam 147 bin 466 TL idari para cezası kesildi. Denetimlerde 4 sürücünün alkollü, 1 sürücünün ise ehliyetsiz araç kullandığı tespit edilirken, 1 araç trafikten men edildi.