Edirne Sarayı'nın restorasyonunda yarı yol geçildi, 2027'de kapılar açılıyor

Edirne Sarayı'ndaki restorasyon çalışmalarının yarısı tamamlandı, proje 2027'de biterek tarihi kompleks olarak hizmete açılacak.Edirne Sarayı'nın restorasyonunda yarı yol geçildi, 2027'de kapılar açılıyor
Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, Edirne Sarayı'ndaki restorasyon çalışmalarını inceledi ve projenin 2027 yılında tamamlanacağını duyurdu. Temeli 1450'de atılan ve Fatih Sultan Mehmet ile Kanuni Sultan Süleyman gibi padişahlara ev sahipliği yapan bu tarihi yapı, üç yıldır süren titiz çalışmalarla yeniden hayat buluyor.

MASTER PLANIN YARISI TAMAMLANDI
Projenin master planının yüzde 50'si tamamlandı. Yaklaşık 500 kişilik uzman ekip, sahada çalışarak Osmanlı mirasını gün yüzüne çıkarıyor. 46,20 metre boyuyla şehrin siluetine geri dönen Cihannüma Kasrı'nda restorasyon çalışmaları sona yaklaştı.

AVLU DUVARI VE KIŞLA YENİDEN HAYAT BULUYOR
550 metrelik avlu duvarı, özgün temelleri üzerinde yükseltilerek Arz Odası ve Kum Kasrı belirginleştirildi. Ayrıca, eski cezaevi olan Mahmudiye Kışlası, 20 bin metrekarelik bir müze ve kültür merkezine dönüştürülüyor ve buradaki çalışmaların büyük bölümü tamamlandı.

2027'DE YAŞAYAN TARİH KOMPLEKSİ OLACAK
2027'de tamamlanması planlanan proje ile Edirne Sarayı, sadece bir müze değil, dünyaca ünlü bir yaşayan tarih kompleksi olarak kapılarını açacak. Bu gelişme, Osmanlı mirasının korunması ve turizme kazandırılması açısından büyük önem taşıyor.
- 09:06Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek? Merkez Bankası'ndan kritik ipucu!
- 08:59Emeklilere çifte zam müjdesi: Temmuz hesapları netleşiyor
- 08:52Avrupa'da sinsi tehlike: Bebekler bile risk altında, CYBE'lerde rekor artış!
- 08:45Koyun yünü: Doğanın kurtarıcısı olarak geri döndü
- 08:38Riyad'da Kumların Altından Bin Yıllık Hazine Çıktı: Altın, Gümüş ve Değerli Taşlarla Dolu Çömlek Bulundu





