Edirne ve Bulgaristan'da son günlerde etkili olan yoğun yağışlar, Meriç ve Tunca nehirlerinde su seviyesinin hızla yükselmesine neden oldu.

SARAÇHANE KÖPRÜSÜ KAPATILDI
Edirne'den geçen Tunca Nehri'nde debi, son 3 gün içinde 44 metreküpten 155 metreküpe çıkarak yaklaşık 3,5 kat arttı. Bu hızlı yükseliş, nehir çevresinde taşkınlara yol açtı. Özellikle Sarayiçi Adası girişinde ve nehrin bazı bölgelerinde su yatağından taşarak çevreye yayıldı.

TAŞKIN ALARMI VERİLDİ
Taşkınlar nedeniyle bölgedeki düşük kotlu alanlar su altında kaldı. Yetkililer, taşkın alarmı vererek Sarayiçi’nde önlemler aldı. Alınan önlemler doğrultusunda Saraçhane Köprüsü yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İkinci köprüde ise taşkın riskine karşı kontrol önlemleri devreye sokuldu. Vatandaşlardan, nehir çevresinde dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarına uymaları istendi.







