Ebola riski nedeniyle 300 kişilik uçak havalimanına inemedi

ABD, bir Air France uçağının Ebola riski nedeniyle inişine izin vermedi. Uçak, Montreal'e yönlendirilirken, sağlık ekipleri yolcu kontrollerini artırdı.
ABD, içinde 100'den fazla yolcunun bulunduğu Air France'a ait bir uçağın ülkeye inişini, tek bir yolcunun taşıdığı Ebola riski nedeniyle engelledi.
UÇAK MONTRAL'A YER DEĞİŞTİRDİ
Çarşamba günü Detroit kentine ulaşması beklenen uçak, rotasını değiştirerek Montreal'e inmek zorunda kaldı. ABD'li yetkililer, Kongo kökenli bir yolcunun uçakta olduğunu tespit etti. Kongo vatandaşlarının Ebola salgını riski nedeniyle ABD'ye girişinin yasak olması, bu engellemenin başlıca sebebi oldu.
HAVA YOLU ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA
Air France sözcüsü, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Uçuş sırasında herhangi bir tıbbi acil durum yaşanmamıştır. Diğer tüm havayolu şirketleri gibi Air France da hizmet sunduğu ülkelerin giriş şartlarına ve yasal kurallarına uymakla yükümlüdür" dedi. Uçaktaki yolcuların ABD'ye alınıp alınmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Sağlık ekipleri, Ebola virüsü riskini azaltmak amacıyla yolcu kontrollerini artırdı. Yeni kurallara göre, Kongo, Uganda ve Güney Sudan'dan gelen tüm uçuşların Washington-Dulles Uluslararası Havalimanı'na iniş yapması zorunlu hale getirildi.
- 04:29Köpekbalıklarıyla çevrili otel: Ulaşım sadece helikopterle mümkün
- 04:20Tarlada bir metre derinde saklı 8 kiloluk bronz hazine bulundu
- 04:10Özcan Deniz'den ailesine duygusal açık mektup: Gerçekler ve kırgınlıklar ortaya çıktı
- 04:00Göğsünde pitonla uyanan kadın dehşeti yaşadı, yardım yerine kendisi halletti!
- 03:40İran'dan Trump'ı çileden çıkaracak hamle: Zenginleştirilmiş uranyum artık yurt dışına çıkmıyor!





